Kuka oikeasti oli Tri. Mikao Usui?   Miksi hänen elämästään on niin ristiriitaista tietoa?

Varaa hoito aika

Reikikurssit

Usui kasvoi esoteerisesti hyvin korkeatasoisessa samurai perheessä. Hän oli liikemies ja loppuelämänsä työskenteli Japanin Posti ministerin sihteerinä, osastopäällikkönä. Hän oli elämänsä aikana tutkinut paljon erilaisia uskontoja sekä kulttuureita. Hän oli yrittänyt löytää miten Buddha ja Jeesus paransivat käsillä ihmisiä.  Hän oli harjoitellut erilaisia Zen, Tendai, Tiibet, sekä myös Huna tyyppisiä meditaatio harjoituksia. Kun hän vuonna 1914 valistui (kun Jeesus ja Buddha) hän perusti Usui Reiki Ho käsiparannus ja itse kehittämiä hoidon.

Usein ihmiset kysyvät miksi Reiki Maisteri Takata (hän vei Amerikkaan Reikin) on muuttanut Usuin elämän historian? Kun meditoin tuli minulle yksinkertainen vastaus. Meidän on tärkeä tietää Amerikan historia ja kansan uskonnollinen tausta. Sekin osoittaa, että Rouva Takata oli hyvin viisas nainen kun hän muutti Reiki historian.

Elettiin aikaa toisen maailman sodan jälkeen. Amerikan suurin vihollinen oli tuolloin Japani. Vaikka Rouva Takata oli USA kansalainen, meni vielä paljon aikaa ennen kuin kansa unohti japanilaisia kohtaan tuntemaa sodan vaikuttamaa vihaa. Hän kertoi myöskin että Japanissa oli loppunut Usui Reiki linja, tästä seurasi se, että ihmisten mielessä nousi sellainen arvo, että tämä tieto saatavilla vain Amerikassa, näin Reiki muuttui amerikkalaiseksi. Usein ihmiset voivat luulla, että tämä ei ole tärkeä asia, mutta voin sanoa, että on tärkeää muuttaa opetus jos ympäristö niin vaatii. Toinen tärkeä muutos oli Usuin nimittäminen kristityksi munkiksi. Se on varma, että Amerikka oli kristitty ja vahvasti uskonnollinen maa. Reiki olisi tullut vähemmän suosituksi luonnonmukaiseksi hoidoksi, jos perustaja olisi ollut japanilainen samurai, sekä sen lisäksi käyttänyt "epäilyttävää" buddhalaista meditaatio tekniikkaa valaistuksen saavuttamiseksi. Oli tärkeää muuttaa Usuin syntymäpaikkakin niin ettei häntä voi jäljittää.

Rouva Takatan tarinan muutos onnistui hyvin. Ensimmäiset tutkijat eivät löytäneet mitään tietoja Japanissa asuneesta henkilöstä nimeltä Tri. Usui. Pari ensimmäistä tutkimusta on loppunut siihen, että Japanin historiassa Tri Mikao Usui henkilöä ei edes ollut olemassa. <hymy>

Oikeaa totuutta on kerrottu vain harvoille maistereille. Yksi heistä oli mahdollisesti Barbara Ray Radiance Technic linjan perustaja (minun maisterini Benedek M. Diana oli tästä linjasta). Reiki linjatasoissa on paljon eroja. Radiance Technic on yksi korkea tasoisista linjoista. Totuus on se, että vihkimys seremoniat ovat lähes samanlaisia, mutta opetuksessa on enemmän esoteerisia tietoja. Reiki kakkosen ja maisteri energia tasoilla on kovemmat vaatimukset.

Tämä teksti perustuu omaan kokemukseeni:   Attila Kupi   Gendai Reiki Ho Master  Japanilainen Alkupäreinen Usui Linja

 

Kuka oikeasti oli Tri. Mikao Usui Miksi elämästään on niin ristiriitaista tietoa

Lisä tietoja käy katsomassa www.reiki.fi

Varaa hoito aika

 

 

Suomi kielistä huolittivat:  Patricia Rodrigez ja Rauno Juhanni Luukkonen

Home Page    Suomi Pää Sivu        Linkit   

Copyright Attila Kupi -  Reiki TMI ® www.reiki.fi Finland - Helsinki,